Samen
bereik je meer

Ouders

Alles over onze school

Lees alles over onze school: hoe creƫren we een fijne sfeer? Welke resultaten hebben we behaald? Maar ook praktische informatie over vakanties en planning.

Professionals & scholen

Alles wat u wilt weten

Benieuwd wat onze specialisten kunnen betekenen voor uw school, of wat u als specialist voor Prinsenhof kunt betekenen?

Contact

Wij horen graag van u!

Wilt u een kennismakingsgesprek aanvragen of informatiefolders downloaden? Ook vindt u hier alle contactgegevens van ons team.

Onze school

De basisschool speelt een grote rol in de ontwikkeling van uw kind. Deze acht jaar vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Hierin vertrouwt u uw kind toe aan de door u gekozen basisschool, een christelijke school met een fijne sfeer en leeromgeving die past bij u en uw kind.

Prinsenhof biedt kinderen, ouders en leerkrachten een vertrouwde en veilige omgeving waar iedereen welkom is. Ons speciaal basisonderwijs is erop gericht om uw kind vol tot zijn of haar recht te laten komen. We passen ons onderwijs aan op de leerbehoeften van ieder kind. Bovendien hebben we een grote keuken voor kooklessen, een prachtige inpandige sporthal, ruimte voor buitenactiviteiten en handbalvelden die aan het schoolplein grenzen. Steeds weer gaan we op zoek naar manieren om uw kind met een twinkel in de ogen naar school te laten gaan.Vraag nu een kennismakingsgesprek aan!

"Op Octant sbo Prinsenhof bestaat het team uit zeer betrokken leraren en overige ondersteuners. Mede hierdoor gaat onze zoon dagelijks met veel plezier naar school!"
Maurice en Sabine Dingler
Ouders van Liam uit groep 3

Zelfbewustzijn

Instructiegroepen

Niet alle kinderen leren even snel, evenveel en op dezelfde manier. Daarom clusteren wij de kinderen zoveel mogelijk op basis van niveau, onderwijsbehoeften en uitstroomverwachting. Tijdens de lessen is er bovendien veel aandacht voor het leren herkennen van emoties bij de kinderen zelf en anderen.

Ontdekkend leren

Werkplekken

Kinderen leren door te doen. Met de klas gaan zij het kooklokaal, de techniekruimte en het klaslokaal in om basisvaardigheden (taal, rekenen, lezen) toe te passen in de praktijk. Zij leren tijdens deze lessen waarvoor je deze nodig hebt en vergroten hun praktische vaardigheden.

Duurzaam samen

Ouders als pedagogisch en educatief partner

Opvoeden doe je samen, daarom zien wij ouders graag als pedagogisch en educatief partner. U kent uw kind het best en daarom horen we ook graag van u welke dingen goed gaan en welke dingen moeilijk zijn. Contact tussen ouders en leerkrachten is belangrijk. Wij zijn graag met u in gesprek.

Mila (4) wil op Mars gaan wonen

En de juf mag ook mee, want op een Octantschool leert Mila alles over samenwerken en technologie. Ze groeit op tot een zelfbewust persoon die durft te kiezen, zodat ze niet op Mars maar in Madrid gaat wonen.

Prinsenhof is onderdeel van Octant

Octant telt negen christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. Octantscholen kenmerken zich door een onophoudelijk streven van groei. Groei naar kwaliteitsverbetering, waaraan wij dagelijks veel aandacht besteden. Onderdeel hiervan is onze academie waar wij leerkrachten en medewerkers trainen om nóg beter te worden in hun vak. Bij ons gaan onze medewerkers dus ook nog regelmatig naar school. Deze kwaliteitsverbetering realiseren wij ook door ons onderwijs constant aan te passen aan de moderne samenleving. Hierbij is veel aandacht voor wetenschap en technologie. Onze drie kernwaarden vormen de basis voor dit allemaal: 'zelfbewustzijn', 'ontdekkend leren' en 'duurzaam samen'.