Hoe aanmelden?

Bent u zich aan het oriënteren op een SBO-school voor uw kind? Wij vertellen u graag meer over onze school en de mogelijkheden voor uw kind! Als uw kind 4 jaar is geworden en u denkt dat uw kind past op het speciaal basisonderwijs, kunt u direct contact opnemen met sbo Prinsenhof voor een verkennend gesprek. Wij zullen samen met u uitzoeken wat het juiste onderwijs is voor uw kind en welke school dat kan bieden.

Als uw kind een TLV heeft voor het speciaal basisonderwijs, is het van harte welkom op sbo Prinsenhof. Aanmelding is nog wel afhankelijk van het accepteren van onze christelijke grondslag, de mogelijke ruimte in de groep en of de nieuwe leerling voldoet aan het schoolondersteuningsprofiel. De plaatsing van uw kind zal in overleg gebeuren.

Via het formulier hieronder kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk kennismakingsgesprek en een rondleiding.

Persoonlijk kennismakingsgesprek

Als u uw kind wilt aanmelden voor sbo Prinsenhof, dan heeft u een Toelaatbaarheidsverklaring (TLV) voor het sbo nodig. Dat wordt afgegeven door het samenwerkingsverband Primair Passend Onderwijs Delflanden (PPO Delflanden). Als u enthousiast bent over onze school kunt u, als u in het bezit bent van deze Toelaatbaarheidsverklaring, uw kind aanmelden. Op de website van PPO Delflanden (www.ppodelflanden.nl) vindt u meer informatie over de procedure voor het verkrijgen van een TLV. Wanneer u vanuit het samenwerkingsverband of de school het advies heeft gekregen zich te oriënteren op een sbo-school kunt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding.

 

Kennismakingsgesprek sbo Prinsenhof Pijnacker Octant
Meer informatie voor leerlingen vanuit een ander samenwerkingsverband

Meer informatie voor leerlingen vanuit een ander samenwerkingsverband

Sbo Prinsenhof heeft een samenwerkingsverband met PPO Delflanden. Het Samenwerkingsverband PPO Delflanden heeft SBO+ scholen. Het samenwerkingsverband PPO Delflanden hanteert een hoog ambitieniveau voor lichte- en extra ondersteuning op de basisscholen. Omdat zij veel thuisnabij arrangeren is het verwijzingspercentage naar het gespecialiseerd onderwijs laag. Een gevolg daarvan is dat kinderen op de scholen uit het samenwerkingsverband relatief zwaardere en vaker ook meervoudige ondersteunings-behoefte(n) hebben. Twee SBO+ scholen, waaronder onze school, worden door het samenwerkingsverband extra gefaciliteerd om in die zwaardere ondersteuningsbehoeften te voorzien en hanteren een (ver)breed toelatingsbeleid. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van PPO Delflanden.

Meer informatie voor leerlingen vanuit een ander samenwerkingsverband

Vraag een gesprek aan