School in cijfers

Plezier hebben en een fijne sfeer vinden wij net zo belangrijk als de kwaliteit van het onderwijs op onze school. Wanneer beiden in balans zijn, versterken ze elkaar. De onderzoeksresultaten hieronder laten zien hoe Prinsenhof scoort op verschillende punten.

School in cijfers

Met 9 groepen en 116 leerlingen heeft elke groep op Prinsenhof gemiddeld 12-15 leerlingen. Kleinschalige groepen vinden wij, met name voor speciaal basisonderwijs, belangrijk om de leerlingen persoonlijke aandacht en begeleiding te kunnen geven. Op bijna alle belangrijke onderwerpen scoren wij boven het landelijk gemiddelde. Wij zijn blij en trots dat ons onderwijs, de professionele aanpak en de persoonlijke benadering zo goed worden gewaardeerd, zowel door onze leerlingen als door onze 26 medewerkers.

Hoe beoordelen ouders en leerlingen Prinsenhof?
Prinsenhof Landelijk
Ouders 7.2 7.5
Leerlingen 7.7 8.0
Wat vinden de ouders?
Rapportcijfer tevreden ouders Octant Landelijk gemiddelde
Algemene tevredenheid 7,8 7,1
Sfeer 8,2 8,1
Onderwijs 8,1 8,0
Algemene ontwikkeling 7,9 7,8
Begeleiding 7,9 7,7
Sociaal-emotioneel 7,7 7,6
Wat vinden de leerlingen?
Ik heb een leuke juf/meester 9
Ik vind het leuk op school 8.5
Ik voel me fijn op school 8.6
Wat vinden de leerkrachten?
Ik voel me betrokken bij de school waar ik werkzaam ben 85%
Ik ben trots op mijn school 88%
Ik ben over het algemeen tevreden over mijn werk 89%
Bron: Oudertevredenheidspeiling april 2018, Leerlingentevredenheidsonderzoek maart 2019, Medewerkerstevredenheidspeiling december 2019.

Waardering Octantscholen

We houden onszelf constant scherp, zodat we uw kind een mooie en vruchtbare schooltijd kunnen geven. Dit wordt gewaardeerd door ouders, leerlingen en leerkrachten, zo blijkt uit het tweejaarlijkse tevredenheidsonderzoek.

De resultaten van dit onderzoek ziet u in de tabellen. De kwaliteit van het onderwijs en de sfeer op school zijn minstens even belangrijk. In een fijne, gezellige en vertrouwelijke omgeving gaat leren nu eenmaal een stuk gemakkelijker!

Wat vinden de ouders?
Rapportcijfer tevreden ouders Octant Landelijk gemiddelde
Algemene tevredenheid 7,8 7,1
Sfeer 8,2 8,1
Onderwijs 8,1 8,0
Algemene ontwikkeling 7,9 7,8
Begeleiding 7,9 7,7
Sociaal-emotioneel 7,7 7,6
Wat vinden de leerlingen?
Ik heb een leuke juf/meester 9
Ik vind het leuk op school 8.5
Ik voel me fijn op school 8.6
Wat vinden de leerkrachten?
Ik voel me betrokken bij de school waar ik werkzaam ben 85%
Ik ben trots op mijn school 88%
Ik ben over het algemeen tevreden over mijn werk 89%
Interesse?
Denkt u dat Prinsenhof de juiste begeleiding en sfeer kan bieden voor uw kind? Dan ontmoeten wij u graag voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.
inspectie-rapport-kwaliteit-basisschool-prinsenhof

Inspectierapport

Prinsenhof krijgt in het rapport van de Onderwijsinspectie de hoogst haalbare, positieve beoordeling. Dit bevestigt dat onze inzet zijn vruchten afwerpt!

inspectie-rapport-kwaliteit-basisschool-prinsenhof